15 Mayıs 2013 Çarşamba

ÇIKIŞ İÇİN YENİ YOLLARIN OLDUĞUNA İNANMALISIN...

Genç bir adamdı ama kalbine kalın duvarlar örmüştü. Şimdiden her şeyden elini çekmiş gibiydi. Geçmişte yaşadığı acı veren tecrübelerden sonra sanki kapatmıştı kalbini sevgiye ve yeni tecrübelere. Ona ''Sen kalbini sevgiye kapatmışsın, geçmişteki acı tecrübeleri yeniden yaşamamak için kendini geri çekiyorsun, uzak duruyorsun hayattan'' dediğimde diğerlerinin göremeyeceği bir şekilde 'Evet' anlamında başını öne doğru sallamıştı ve gözlerinden yavaşça akacak hale gelen gözyaşlarını tutarken dudaklarını ısırmakla meşguldü.

Evet, eğer sen de küskünlük, kırgınlık, öfke, içe kapanma, sevilmiyorum duygusunun yanı sıra geçmişte yaşadığın acı tecrübelerden dolayı yeni ilişkilere kalbinizi kapatmışsan, korkuyorsan bu durum sadece hastalık ve içinde uyum sorunu, neşesizlik problemleri yaratmakla kalmayabilir. Bu durum zaman içerisinde davranışlarımıza, düşüncelerimize, tavırlarımıza etki ederek bizleri hayattan kopmuş, zevk alamayan, renksiz bir Dünya'da yaşıyormuş hissine de kaptırabilir ki bu yıkıcı bir tavır olarak hayatımızda negatif yönde etki edecektir.

Her şeye, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen yaşananlardan ders alarak, tecrübeler göz önünde bulundurularak; neşe, sevinç, başarı, huzur, mutluluğa ulaşılabileceği inancını kaybetmeden hedeflenecek noktaya götürecek olan; tavır, davranış, duygu seçimleri yapmanın bizim elimizde olduğunun farkına varmalıyız. Geçmişin acılarına bağlanıp, takılıp kalmadan yeniden hayata sevinç ile devam etmenin yollarını bulacak gücü ve isteği içimizde bulmalıyız.

Bunu yapabilir miyiz? 'Evet' diyenleri duyuyorum. İnanın evet diyenler bunu sağlayabilecek olanlardır. 'Hayır' diyerek arkasını dönüp aynı şekilde karamsarlığın içine dalacak olanlar ise, Onlar da varmak istedikleri yola doğru zaten gidiyor olacaklar. Neye inanırsan hayatında onu realize edersin diyor bir çok Üstad. Ben de buna yürekten inananlardanım. Evet, ben gerekli düzenlemelerin geç olmadan zaman yitirmeden yapılabileceğini yürekten bilenlerdenim. Ya sen Dostum?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder