26 Mart 2013 Salı

YENİ BİR İŞE GİRMEK VE DUYGULAR, DÜŞÜNCELER, KARARLAR...

Sevgili Dostum; Öncelikle yeni işiniz hayırlı, uğurlu olsun... Her insan işe ilk girdiğinde yaklaşık 21 gün süren işyeri ve çalışanlar ile uyumlanma süreci yaşar. Bu süre zarfında aslına bakarsanız her iki taraf da (yani işe alınan kişi ve iş veren kişi ile orada uzun süredir çalışan personel) bu süreçte huzursuzluk, merak, kaygı vb. problemler yaşar. Uyumlanma süreci sonlara yaklaştıkça her şey daha belirginleşmeye başlar. Uyum ya da uyumsuzluklar daha da belirginleşir. Güçlü olan taraf genellikle İşi veren ve kıdemli çalışanlar olduğu için işe yeni giren kişi kendini daha tedirgin ve baskı altında hisseder ki bu çok doğaldır.

Bu sürecin farkında olarak ve kendinizi izleyerek ve sakin kalarak rahatlamaya gayret edin. Bu yeni durumun içinde 'Bakalım ne olacak?' diyerek içten içe huzurlu bir yerde, merkezinizde konumlanmaya çalışın. Dengeler yavaş yavaş oluşacaktır. Bu durum işe yeni başlayan her insanın yaşadığı doğal bir süreçtir. Asıl kararları bundan sonraki süreçlerde yaşadığınız olaylarla vermeniz daha uygun olacaktır.

Acele etmeyin, sabırlı olun, hem kendinizi, hem de karşı tarafı merakla bir çocuk gibi sevgi ve heyecanla izleyin. Sevgiye açık olun. Korkmayın. Elinizden gelenin en iyisini çalıştığınız kurum için yapmaya gayret edin. Diğer çalışanları sevgi ve güvenlerine inanarak güzel şeylerin olacağı beklentisini canlı tutun, sürece güvenin...

Sevgiyle kalın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder