10 Mayıs 2012 Perşembe

HAZIR MISIN DEĞERLİ DOSTUM?

Bizler sandığımızdan daha karmaşık yapılara sahibiz. Kendimizi sadece fiziksel bir beden sanma yanılgısını yaşıyoruz çoğu zaman. Aslında bizler ayrı ayrı birer yaratım harikalarıyız. Sadece fiziksel bedenle kendimizi tanımlamamız kendimize yaptığımız bir haksızlık olmakta. Bizler özünde ışık, bilgi ve rezonanstan oluşan varlıklarız. Hem bilince hem de bilinçaltına sahibiz. Bütün hayatımızı bilinçli bir şekilde geçirdiğimiz yanılgısını da yaşamaktayız çoğu kez. Bilmeliyiz ki aslında bizler çoğu zaman bilinçaltı tarafından otomatikleşmiş davranış kalıpları ile yaşamını sürdüren varlıklarız. Yaptığımız, yapmadığımız, yaşayıp yaşayamadığımız pek çok şeyi farkına bile varmadan otomatikleşmiş davranış kalıplarımızla gerçekleştiririz.

Ne dersiniz aydınlatıcı oluyor mu. Şu kısacık satırlara ne kadar çok şey sığıyor değil mi? Bilmelisiniz ki sadece bir hücremizdeki DNA'larımızın içinde kütüphaneleri dolduracak kadar bilgi barındırmaktayız. Dünyaya yeni gelen küçücük bir bebeğimiz bile ilk yaratıldığı andan bugüne kadar tüm insanlık aleminin bilgilerini DNA'larında taşımakta. Adeta bir canlı kütüphane gibi, ne kadar değerli öyle değil mi?

İşte bunların üzerinde düşünmek araştırmalar yapmak ve diğer arkadaşlara dostlara uygun ortamlarda bu bilgileri aktarmak en büyük dileğimiz. Elimizden geldiğince ve dilimizin döndüğünce de bunu yapmaya çalışıyoruz.

Unutmayalım ki bizler, her birimiz çok değerliyiz, saygıyı sevgiyi sonuna kadar hakediyoruz. Lütfen kendinize değer verin, saygı duyun, kendinizle gurur duyun, potansiyellerinizin farkına vararak sonuna kadar kullanmaya gayret edin. Yeteneklerinizi geliştirin, sevdiğiniz konularda deneyimler yaşayın ve diğer insanları da yeteneklerini kullanmaları sevdikleri işleri yapmaları konularında yüreklendirin.

Yaşamdan zevk alarak hayatınıza neşeyi katın. Sevgiyi neşeyi unutmadan, bize ait olmayan gereksiz sorumlulukları ve yükleri sırtınıza almadan biraz da kendiniz için yaşayın bu keyifli hayatı.

Yapmak ne kadar zor gibi görünse de aslında çok kolay. Yapmak zorunda olduğunuzu düşünmeden sadece keyif alarak yapmaya başlamak size çok iyi gelecek. Hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsin, zorunda olmak demek kendine ket vurmak demektir. İstiyorsan yapabileceğini hisset, kafanda büyütmeden, zorunda olduğunu düşünmeden keyifle yapmaya başla ve bırakıver gitsin... Göreceksin her şey çok kolay bir şekilde olacak, tam da istediğin gibi...

Haydi şimdi hayata gidelim, neşeyle ve gülerek... O bizi bekliyor; bolluk ve bereketle... Hazır mısın değerli dostum?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder