30 Temmuz 2012 Pazartesi

BİLİNÇ VE BİLİNÇ ALTI, YANINDA BİZ İNSANLAR....

Sen ve ben, birlikte hepimiz ne kadar irade sahibi olduğumuzu ve her şeyin elimizde olduğunu düşünüyor olabiliriz. Aklımıza esen ne varsa yapabileceğimizi sanıyor da olabiliriz. Ama bizi biz yapan iki şeyden hangisi daha güçlü önce onu bilmeliyiz. 

Bilincimiz mi daha güçlü, yoksa bilinçaltımız mı?

Günlük aklımızla ve irademizle yapabileceğimiz bir çok şeyi yapamadığımızı gördüğümüzde kendimize olan güvenimizi, inancımızı kaybedebiliriz. Belki de hiç bir zaman yapamayacağımıza inanmaya başlarız.

Kilo vermek, alkol alımını durdurmak, sigara içmeyi bırakmak, daha az yemek, aldığımız kararların arkasında durabilmek, spor yapmaya başlamayı istemek ama bir türlü başlayamamak gibi bir sürü şey....

Doğduğumuz andan itibaren şekillenmeye başlayan bilinçaltımız adete bizi hiç görünmeden yöneten ve her işi çekip çeviren bir güç gibidir. Biz hiç farkına bile varmadan bizimle ilgili kararları alıp uygulamakta olduğunun farkına bile varamaz insan... Hele bu konulara kafa yormuyorsa tam uykuda olduğu kesindir diyebiliriz.

Bilinçli zihninizi 2 birim kullandığını sanıyorsanız karşısında 4 birim bilinçaltı gücün olduğunun farkına varın lütfen. Yani 2/6 Bilinç, 4/6 Bilinçaltı yönetiyor hayatınızı demektir bu.

Hayatınızı devam ettiriyor iken, otomatik olarak yapmakta olduklarınızı, her durum karşısında ne tür otomatik tepkiler verdiğinizi, kime nasıl davrandığınızı, kimler için nasıl düşünce kalıplarına sahip olduğunuzu izleyin lütfen.

Bilinçli hareket ettiğiniz zamanlarda aldığınız kararları ya da önemli öğütler veren bir kitabı okurken edindiğiniz düsturları devam eden yaşamınız içinde nasıl olup da uygulayamadığınızı ve bu güçten mahrum olduğunuzu hissettiğiniz zaman dilimlerini not alın kenara bir yerlere.

Sonra da bilinçaltınızı yeniden şekillendirecek içsel konuşmalarınızı yapmaya başlayın azar azar. Sizi yeniden şekillendirip dönüştürecek imajları yaratın hayalinizde ve bunları hayata geçirmeye başlayın elinizden geldiği kadar.

Eğer bir rahatsızlığınız, ya da hastalığınız var ise onun iyileşmeye başladığını, vücudunuzun kendini yenilediğini, yaraların iyileştiğini, kist, tümör vb. oluşumların azar azar yok olduğunu ve normale döndüğünü hissedin ve size bu uygulamalarınızda doğal bir desteğin zaten sağlandığını bilerek işe koyulun. Bu sizin için doğal bir yöntem haline geliyor olsun her alanda... Tabii ki Doktorunuzla irtibatı hiç kaybetmeden ve yardım almaya devam ederek, destekleyici bir yöntem olarak kullanın doğal yeteneklerinizi....

Hiç bıkmadan, sevgiyle ve zorunluluk hissetmeden, içinizden gelerek yapabildiğiniz kadar yapın ve sonuçlarına göz atın en sonunda...

Neler olduğuna belki de inanamayacaksınız ve o zaman aslında ne kadar önemli ve değerli bir varlık olduğunuzu bir kez daha anlayacaksınız....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder