19 Ağustos 2012 Pazar

HAYATA KÜÇÜK HİZMETLER BÜYÜK SONUÇLAR YARATIR....


Evet,  'Hayata Hizmet' devam etmeli. 'Hayata Hizmet' etmek İnsanlık Aleminin en önemli gerekleri arasında yer alıyor.

Yaptığınız küçücük hizmetler, siz hiç farkına bile varmadan diğer insanların yaşamlarına olumlu katkılar yapıyor.

İstenen küçücük bir yardıma olumlu katkıda bulunulması, size gönülden verilmek istenen ufak da olsa bir şeyin sevgiyle kabul edilerek teşekkür edilmesi, almanın ve vermenin kutsanması değil midir?

Yerde gördüğünüz ufak bir kağıt parçasının, su şişesinin ya da sigarasını tüttürmek için son sigarasını çıkartarak paketi kıvırıp sokağın ortasına atan sevgili (uykudaki) dostumuzun yerine onu yerden alarak çöp kutusuna atmanın, yere düşmüş küçük bir çocuğun ya da yaşlı bir teyzenin yerden kalkmasına yardımcı olmanın, toplu taşıma araçlarında gerçekten ihtiyacı olduğu kanaatine vardığınız kişilere yer vermenin, aç olduğunu gördüğünüz bir hayvancığın doyurulmasına ya da su verilmesine ufacık da olsa bir katkınızın olmasının, susuzluktan kurumak üzere olan bir çiçeğe (size ait olmasa bile) avucunuzun içinde getireceğiniz bir miktar su ile su vermenizin yaşadığınız ortama, çevreye, bitkilere, hayvanlara ve insanların yanı sıra tekrar size neler kattığının farkına vararak yaşamak ne kadar önemli değil mi.

'Hayata Hizmet' etmek' aslında 'Kendine Hizmet Etmek' demektir. Evet, bunu hepimiz zaten biliyoruz artık, ancak ben yine de bir defa daha söylemek istiyorum Dostum; 
'Ne Ekersen Onu Biçersin'....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder