28 Ağustos 2012 Salı

REİKİ NEDİR? - 3 REİKİ'NİN GELİŞİMİ....

REİKİ, 1800’lerin sonlarında Mikao USUİ’nin araştırmacı kimliğiyle yarattığı bir yöntemden kaynaklanmıştır. 1865-1930 arasında yaşayan Mikao USUİ’nin bizzat yetiştirdiği bugün yaşları 100-120 arasında değişen öğrencilerinin anlattığına göre, USUİ bu yöntemini “kişisel mükemmelliğe ulaşmak için bir yöntem” olarak tanımlar ve Mükemmel İnsan Yetiştirme Okulunda kullanırmış.

Mikao USUİ; Gittiği Çin, Avrupa, Amerika gibi ülkelerin kütüphanelerinde araştırmalar yapmış, kutsal metinleri, dünyanın büyük dinlerini, Çin Tıbbını, batıda yaygın olan geleneksel tıbbı, astrolojiyi, psişik yetenekler gibi konuları araştırmış.


Bu araştırmaları ona, Mu Medeniyetinde, Atlantis’de ve Mısır’da o eski çağlarda kullanılan ve ortak özellikleri olan bir şifayı fark ettirmiş. Bu farkındalıkla yaşamın amacını bulmaya kendini adadığında Japonya’da Kurama dağına çekilerek oruca başlamış. Orucun 21.ci gününde gökten gelen bir enerji topunun üçüncü gözünden içeri girmesiyle şifa uyumlaması almış ve aynı anda ani bir kavrayışı deneyimlemiş.

 
Bu kavrayışı okulunda öğrencilerine bilinçli bir şekilde uyguladığında ruhsal, zihinsel ve bedensel şifalarının da gerçekleştiğine tanık olmuş.


Mikao USUİ okulunda öğretisini her bireyin yeteneğine ve ilgisine göre titizlikle uygularmış. Bu nedenle öğrencilerinin hepsi aynı şekilde öğrenmemişler. Bugünkü Reiki çeşitliliğinin kökeninde bu olsa gerek. Reiki’yi herkes kendi algılama yeteneğine göre algılar ve öğrenir. Reiki, kişiye özel çalışır deriz.


Usui’nin son zamanlarında Japon donanmasından 3 subay öğrencisi olmuş. Bunlardan Dr. Chujiro HAYASHİ, USUİ’nin yöntemini hastalarında kullanmış ve onların hızla iyileştiklerini görmüş. 1938 de tedavi ettiği Hawai'den gelen hastası Bayan Hawayo TAKATA’ya da uzun ısrarlarını kıramayarak REİKİ Tekniğini uyumlamış ve öğretmiş. Bayan TAKATA 1970 de Amerika’ya göç edince 10 yıl boyunca REİKİ eğitimleri vermiş ve 22 kişiyi de Reiki Eğitmeni (Master) olarak yetiştirmiş, REİKİ tüm Amerika'ya ve oradan da Dünyaya bu Eğitmenler vasıtası ile yayılmış.


Tıbbi tedaviyi güçlendirdiği için Amerika ve Avrupa’da Hastanelerde kullanılmasına izin verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder