21 Kasım 2012 Çarşamba

ÇOCUĞUNUZU HER HALİ İLE SEVMEYİ DENEYİN...

Çocuğunuzu her hali ile sevmeyi öğrenin. Onu sizin olmak istediğiniz, ama bir nedenle olamadığınız şeylere doğru iteklemekten vazgeçin artık. 

Her çocuk kendi yetenekleri ile hayata doğar ve yaşamını bunların üzerine kurmaya çalışır. Onlar
a düşen en önemli görev de, zaten doğuştan sahip oldukları ve çok severek icra edecekleri yeteneklerinin farkına vararak bunu sevgi ile Dünya'ya sunmaktır.

Ana-Babanın baskıları sonucunda çocuklar, kendi yeteneklerinin peşine düşmekten vazgeçmek zorunda kalarak, sırf Anne-Babalarını mutlu etmek uğruna, kendilerinden istenen ya da beklenen hedefleri elde etmeye çalışıyorlar. Tabiidir ki bu gönülsüz ve keyifsiz bir uğraş olmaktan öteye gidemiyor, ne yazık ki.

Bu üzücü durumun sonunda; hastalanmış çocuklar, mutsuz ve ne yapacağını bilemeyen Anne-Baba manzaraları çıkıyor karşımıza.

Anne ve Babaların çocuğun yeteneğini belirleyip, onlara bu yetenekleri doğrultusunda yardımcı olmaları, düştüklerinde ellerinden tutup destek olmaları, her çocuğun farklı bir birey olarak farklı yeteneklere sahip olabileceğini düşünerek asla kıyaslamalara girişmemeleri harika sonuçların ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder