15 Kasım 2012 Perşembe

FARKLI SEÇİMLER YAPMAK YA DA HEP AYNI DUVARA ÇARPMAK...

''Benim mutsuz olmam kendi tercihim mi? Kendi seçimlerim yüzünden mi mutsuzum? Ben seçimlerimi çoktan yaptım. Yaptığım seçimleri değiştirmektense, kaderime razı olup mutlu olmaya mı çalışmalıyım.''

Yaşadığımız her an seçimler 
yapıyoruz. Seçimi yapıp-yapmama kararı vermek bile bir seçimdir. Dolayısıyla 'Ben seçimlerimi çoktan yaptım' cümlesi statik-durağan bir cümledir ama hayat devamlı olarak dinamik bir oluşu yansıtır. Bu nedenle, hayatın her anında sürekli seçimler yapmaya devam ettiğinizin farkına vararak ne tür seçimler yaptığınıza dikkat edin. Seçimlerinizin sonucunda ne tür olaylar yaşadığınızı izleyin, sizi bir sonuca götürmeyen seçimleri sürekli tekrarlıyor olmanız, olduğunuz yerde saymanıza, ya da geriye doğru gitmenize neden olacağı için, alternatif seçim arayışları-denemeleri yapmanızın sizin için farklı neticeler doğuracağını gözardı etmeyin.

Eğer yaptığınız seçimlerin sonucunda mutlu, huzurlu, neşeli, bereketli bir hayatı yaratamıyorsanız, 'mutlu olmaya çalışmanız' 'seçimlerinizi değiştirmediğiniz taktirde' bir işe yaramayacaktır. Mutlu olmaya çalışmak, çaba gerektiren bir durumdur. Zaten mutlu olduğunu fark etmek ise bir oluştur.

Her defasında önünüze çıkan bir engele çarparak vücudunuza zarar vermek sizi mutlu ediyorsa devam edebilirsiniz, ama etmiyorsa o vakit farklı geçiş yolları bulup, kullanarak aynı engele defalarca çarpmaktan, zarar görmekten kurtulabilirsiniz, böyle yapmak doğal olarak sizi daha mutlu edecektir.

Engellere çarparak ve kaderiniz saydığınız bu durumu sürdürerek diğer taraftan da mutlu olmaya çalışarak yaşamınızı sürdürmeye çalışmak, size 'doğru' geliyorsa; Özgür Seçim Alanında bu durumun bize göre de herhangi bir mahzuru bulunmamaktadır.

Farkındaysanız yine aynı yere geldik, seçimler size ait, yaratacağınız kader de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder