15 Mart 2012 Perşembe

YENİDEN DÜNYAYA GELSEYDİM...

Yeniden Dünyaya gelseydim kim olurdum, ne olurdum hiç önemi yoktur, benim için önemli olan yaşamanın kendisidir, yaşamın kendisinden zevk almaktır, önemli olan budur sadece gerçek olan da budur, yaşamak 
nedir ki; acı çekmek mi, korkmak mı, her an yaşamdan kaçmak mı, hiç biri değil, önemli olan yaşamın kendisi olmaktır, ruhuna girmektir, ruhunu hissetmektir yaşarken, sevginin yollarında yalın ayak koşarken aldığın havanın ciğerlerindeki dansıdır, umut etmektir beklediğin her ne ise ve geleceğini bilmektir sonsuz bir güvenle neyi ısmarlamışsan merkeze.

Evet hepsi budur arkadaşım, yaşamak sandığın gibi bir şey değildir; o sadece bir yanılsamadır ve hayattan kaçıştır, duygulardan, kendinden kaçmaktır bu yapılan. Sen ne dersen de, ne yaparsan yap hayat bildiğini okur ve sana bunu anlatmaya çalışır ne kadar dirensen de yok saysan da, korksan da hayatın yapacağını anladığın şeylerinin önüne geçmen çok zordur, yapacağın tek şey vardır; özünü, ruhunu, aklını, zihnini temizlemek, püru pak tutmaktır, her adımında yaşamın için neye mal olduğunu hesaplamaktır, basittir hayat ve aslolan basit yaşamaktır hayatı, o zaman gerçek tekamül doğar hayatın içinde ve bu sana artarak geri döner. 


Basit ol, kolay yolları dene, zor olan daha mükemmeldir sanma, esas zor olan basit olanı görebilmek, basit olanın içindeki mükemmelliğe ulaşabilmektir ve Tanrısal yapı insanın basit sandığı yapılar içine gizlenmiştir, görmesini bilebilirsen hayatın sana sunacağı olanakların ne kadar sınırsız olduğunu anlayabilirsin ve bu olanakları kullanabilir diğer insanların da hizmetine sunabilirsin. Bundan hem sen hem de tüm insanlık istifade eder.

Hadi şimdi keyif al hayattan ve zevk almaya odaklan neyi yaparsan en zor saydığın işte bile keyif almanın yollarını ara, o zaman neşeyi hayatın alanına getirmiş olacaksın ve paylaşacaksın tüm insanlıkla ve bundan da huzur doğacak....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder