2 Ekim 2012 Salı

E.F.T. - EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUE - DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞME TEKNİĞİ NEDİR? - II


E.F.T. - Emotional Freedom Technique; yukarıda bahsedildiği üzere, bilincimizi, geçmişte yaşadığımız bir olayın bıraktığı duygusal kayıtlardan ve izlerden, sadece parmaklarımızı kullanarak, kendimizi arındırabileceğimiz, zihnimizi vücudumuz vasıtasıyla iyileştirebileceğimiz bir enerji sağaltım modelidir. 

Geleneksel iyileştirme yöntemleri olan Akupunktur, Akupresür ile yakın tarihte geliştirilmiş bir teknik olan NLP ‘nin bir açıdan karışımı da olan E.F.T. yani Duygusal Özgürleşme Tekniği; bu yöntemlerde de kullanılan temel kavramları esas alır. 

E.F.T.'nin uygulaması oldukça kolaydır ve blokajlardan özgürleşme, çok daha hızlı bir şekilde oluşur. Üzerinde çalışacağımız duygusal sorunu adını belirledikten sonra, ona odaklanıp bu odaklanma sırasında vücudumuzdaki meridyen noktalarının üzerindeki akupunktur noktalarına parmak uçlarımızla, hafif hafif vurmak işlemin gerçekleşmesini sağlar. Bunu uygulamak kısa süreler alır. 

Her zaman her yerde, herkes tarafından kendi kendine de uygulanabilir. Bir başkasına uygulamak için konunun uzmanı olmak daha iyi olacaktır. 

Psikoterapistler ve Psikologlar tarafından yurt dışında yaygın olarak kullanılmaktadır. Hastalar üzerindeki başarı oranı oldukça yüksektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder