3 Şubat 2012 Cuma

KAVGA ETMEDEN, KIRMADAN,İNCİTMEDEN DUYGULARINI SEVGİYLE İFADE ET, KORKMA...




Duygularını ifade etmekten asla çekinme. Duygularını asla bastırma. Duygularını yok sayma. Duygularınla barış, onlardan utanma. Duygularını ifade ettiğinde; dışlanacağını, reddedileceğini, arkadaşlarını kaybedeceğini, zarar göreceğini sanabilirsin. Bu büyük bir yanılgıdır. 

Eğer duygularını ifade etmezsen, özellikle boğazında biriktirdiğin yoğun enerjinin bir süre sonra buradaki enerji merkezine zarar vermeye başlamasına, uzun vadede tiroid bezi sorunları, faranjit, gıcıklanma, kist ve benzeri oluşumların meydana gelmesine neden olacaksın. Yarattığın eserleri ifade etmek de sana iyi gelecek. Çekinme.

En iyisi şimdiden başla kendinle ilgili gerçek duygularını ifade etmeye. Korkma, zayıf görmez seni hiç kimse, sen kendini zayıf görmedikçe. Duygularını ifade etmek hayatın en güzel şeylerinden biridir. Asla kavga etme, tartışma, bağırma, duygularını sevgiyle ifade et. Çocuğuna da bunu yapması için telkinde bulun, destekle, motive et. 



Duygularını ifade edebilen kişi kendine saygı duyan, değerli olduğunu bilen, samimi, olgun, dışa açık bir insandır. Kırmadan, incitmeden, karşındaki insanın fikirlerine değer vererek duygularını ifade et. Amacın üzüm yemek, bağcıyla zaten işin yok nasıl olsa.

Ona ''Senin fikirlerine saygı duyuyorum ama benim şu anda hissettiğim bu'' demek sana büyük bir rahatlık verecek. Özgüvenin artacak, kendini daha iyi hissedeceksin. Hatta daha az hastalanacaksın. Öfken azalacak, patlamaların yok olacak. Yüzün daha çok gülecek. Cildin parlayacak. Işık saçacaksın.

Duygularımı ifade etmeyi, paylaşmayı seviyorum çünkü kendimi seviyorum. Sen de başla yapmaya, kendini seviyorsan.





Hüseyin Turgut SAYIN,

Bahçeşehir/İSTANBUL, 27.Ocak.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder